Wijn voor thuis

Arrangement 1 bij menu Saisonnier   € 35,- 
Apostelhoeve, 100% Auxerrois
Auxerrois is een familielid van de bekendere Pinot Blanc. Deze wijn heeft vooral aroma’s van rijp wit fruit, een sympathiek klein zoetje en aangename zuren. Verrassende kwaliteit van de uit Limburg afkomstig wijnmaak familie Hulst die hier al jaren laten zien dat ook Nederland internationaal kan meedoen op wijngebied.

Monastrell, La Nymphina, Yecla
Monastrell is een druif die zich goed thuis voelt in zeer warme streken. Deze wijn is gemaakt in de oostkust van Spanje in het gebied Yecla. Een warm karakter, rijp rood fruit, sappig in de mond en een mooie hint van specerijen in de geur. Een feestje bij het Ree met zijn garnituren.

Arrangement 2  bij menu Alliance Gastronomique  € 49,-
Cotes-du-Rhone Blanc, Chateau Mont Redon 2018
Door een combinatie van Roussanne en Viognier maakt de top wijnmaker in de Rhone een zeer gastronomisch glas. Gevestigd in de zuidelijke Rhone in de gemeente Châteauneuf-du-pape heeft men al lang naam gemaakt met rijke rode wijnen. Een tip van de Sommelier is om ook de witte Châteauneuf-du-pape een te proberen op onze nieuwe wijnkaart.

Due Giannitessari, Veneto, 2016
Een verrassend glas afkomstig uit Veneto Noord Italie. De eigenwijze wijnmaker gebruikt hier de druiven Cabernet Franc & Merlot en maakt zijn wijn op vergelijkbare wijze als de bekende Ripasso. Hij heeft 1/3 van zijn druiven laten indrogen die hij toevoegt aan zijn “normale” productie waardoor er een 2e vergisting ontstaat. Hierdoor krijgt de wijn zowel de structuur en frisheid van de eerste ronde en de door de tweede tonen van rozijntjes en specerijen krijgt.  Een krachtig en smaakvol glas naast het hert.

Arrangement 3 Joris zijn favorieten bij beide menu’s  € 69,-
Viognier, de Boisseyt, Rhone, Frankrijk 2018
De aromatische en complexe stijl van Viognier uit de noordelijke Rhone. De Boisseyt is een producent van zeer hoog niveau, alle druiven met de hand geplukt en zeer streng gecontroleerd. De concentratie en complexiteit in deze wijn vraagt wel echt om een groter glas en niet al te koud serveren. Buiten de mooie florale toetsen heeft de wijn een zeer goede mondvulling en rijke structuur. Prachtig bij de vette tonen maar ook de truffel houd deze wijn van.

Amarone della Valpolicella, 2015, Villa Loren
Berucht en beroemd afkomstig uit de wijngaarden ten noorden van Verona waar de druiven corvina, rondinella, corvinone op zeer bijzondere wijze behandeld worden. Bijzonder omdat de druiven hier gedroogd worden voordat men er wijn van maakt. Door deze wijze is er een groot verlies aan volume omdat water verdampt het grote voordeel voor u als wijnliefhebber is dat daardoor de wijn meer concentratie krijgt. Dik romig en zacht in structuur, smaken van rijp rood fruit, rozijntjes en specerijen.

Arrangement 4 SOMMELIER SELECTIE  € 120,-
In persoonlijk overleg met onze sommelier Sigurd gaat u onze wijnkaart door en ontvangt u suggesties voor passende wijnen bij uw menu. We kijken naar de wijn-spijs combinatie en uw persoonlijke voorkeuren. Het arrangement omvat 2 flessen van hoog niveau.

Wijnen voor bij het dessert:
Ms Wigley, Wirra Wirra, Australië (Anjetas favoriet!)     € 15,-
Sprankelend en feestelijk, rozenblaadjes licht rood fruit, zacht in alcohol en zeer zacht in bruis. Wirra Wirra is een kwaliteitsproducent die in Adelaide en omgeving laar zien dat ook in Australië frisheid en elegantie in wijnen mogelijk zijn.

Sauternes, Château Carmes de Rieussec, 2015           € 38,95
Aromatische wijn met een zacht citruspalet, aroma’s van vlierbloesem, honing, sinaasappelschil zijn duidelijk aanwezig in de wijn. Dikke, lange afdronk. 80-90% Sémillon, 10-20% Sauvignon blanc en Muscadelle.

Wilt u meer informatie over onze wijnen of persoonlijk advies van de sommelier?

Stuur dan een email naar sommelier@aandezweth.nl